Så här går du ner i vikt i klimakteriet – 4 tips och råd

Du kanske känner igen det, kilona som smyger sig på utan att du förstår varför?

Du kanske känner igen det, kilona som smyger sig på utan att du förstår varför. Antingen är det valken som sväller ut över byxlinningen eller kjolen som stannar mitt på höften – tydliga tecken på att du har lagt på dig. De extra kilona fanns inte där innan och nu är de nästan omöjliga att bli av med, även om du äter och tränar som vanligt. Det är ett faktum att din kropp förändras i klimakteriet.

Lyckligtvis finns det 4 tips och råd:

  1. Bekämpa magfettet om du vill ner i vikt i klimakteriet
  2. Använd musklerna och öka förbränningen
  3. Stressa ner – få tillräckligt med sömn
  4. Ge kroppen en kickstart med Damiana Vital

Tyvärr är det så att ju äldre du blir, desto mer måste du kämpa för att behålla din vikt. Forskning visar att många kvinnor går upp i vikt i klimakteriet och det kan vara utmanande att behålla en hälsosam vikt under denna period. Detta beror på en kombination av faktorer som hormonnivåer, kost, träning och sömnmönster.

För att fungera optimalt behöver du en rad vitaminer och mineraler i rätt mängd. Om du får i dig dessa, har du en bättre grund för att uppnå en hälsosammare livsstil, en smalare och starkare kropp och gå ner i vikt i klimakteriet.

1.Bekämpa magfettet om du vill ner i vikt i klimakteriet

Hormonförändringar gör att fett lättare sätter sig runt magen

Under klimakteriet upplever många kvinnor en ökning i kroppsvikt, speciellt runt midjan. När fett i högre grad lagras runt magen istället för på rumpan förändras kroppsformen. Det är värre att bukfett anses vara farligt fett och är associerat med en rad hälsoproblem.

Det är hormonförändringar i kroppen som gör att fett lättare sätter sig runt magen. Extra tråkigt är det att fett runt magen sitter fast. Det visar sig att träning är särskilt effektivt mot bukfett. Tyvärr går det inte att punktslanka bort magen, så en kombination av konditionsträning och styrketräning rekommenderas om man vill ner i vikt i klimakteriet.

För att lyckas med fettförbränning måste du självklart äta hälsosam mat i måttliga mängder. Om du också tar BioPerine, ett extrakt från svarta pepparkorn, kan detta bidra till att kroppen lättare kan ta upp och använda de näringsämnen du intar.

Dessutom kan det vara klokt att äta den ayurvediska örten Ashwagandha, som bidrar till optimal avslappning och hjälper dig att behålla vikt och muskelmassa, samt Vitamin B5, som bidrar till normal energiomsättning.

2.Använd musklerna och öka förbränningen

Mindre muskelmassa betyder lägre förbränning. Både män och kvinnor förlorar muskelmassa med åldern, men kvinnor förlorar mer, och hos oss går processen snabbare. Därför är styrketräning särskilt viktigt när vi blir äldre och om man vill ner i vikt i klimakteriet

Forskning tyder på att den minskade muskelmassan hos kvinnor främst beror på det markanta fallet i östrogennivån i samband med övergångsåldern. Att muskelmassan minskar betyder inte nödvändigtvis att kilona rinner på över en natt, men mindre muskelmassa leder till sämre förbränning, eftersom musklerna förbrukar mycket energi. Detta innebär att du troligtvis går upp i vikt, även om du äter och tränar precis som vanligt.

Örterna Damiana och Murira Puama är två örter som har använts i århundraden för att stödja kvinnors hormonella hälsa, bland annat genom att bidra till en bättre östrogenbalans. Tillsammans med Ashwagandha, som kan bidra till att öka förbränningen och reglera blodsockernivån, kan dessa örter bidra till att motverka faktorer som kan leda till viktökning under övergångsåldern.

Styrketräning och ökad muskelmassa ger högre förbränning
  1. Kvinnor lägger lättare på sig i klimakteriet
  2. Viktökning kan vara ett symptom på hormonella förandringer i kroppen.
  3. Den hormonella förandringen kan förklara varför bukfettet ökar under klimakteriet
  4. Kost och träning är viktig for att gå ner i vikt
  5. Et naturlig kosttilskott kan hjälpa till att upprätthålla en hälsosam kroppsvikt

3.Stressa ner – få tillräckligt med sömn

Sov gott. Sömnbrist kan leda till viktökning.

Klimakteriet är en tid med stora hormonella förändringar i kvinnokroppen, och många kvinnor upplever sömnstörningar och ökad stressnivå på grund av dessa förändringar. Det finns ett tydligt samband mellan sömn, stress och å gå ner i vikt i klimakteriet.

Forskning visar att kronisk sömnbrist kan leda till viktökning. När vi inte får tillräckligt med sömn kan det öka vår stressnivå och leda till att vi äter mer än vi behöver.

Sömnbrist och stress kan påverka hormonnivåerna i kroppen och leda till ökad produktion av kortisol, ett stresshormon som är kopplat till ökad aptit och ökad lagring av fett.

Om du ofta känner dig trött och utmattad kan det också påverka din träning. Om du har låg energi orkar du oftast inte träna lika mycket, hårt och länge som du annars skulle ha gjort.

Örterna Ashwagandha och Shatavari har många fantastiska egenskaper och är bland annat kända för att ha en positiv effekt på stresshantering, insomning, avslappning och sömnkvalitet.

4.Ge kroppen en kickstart med Damiana Vital

Att upprätthålla god hälsa är avgörande för kvinnor som går igenom övergångsåldern, och en balanserad kost och regelbunden träning är viktigt. När detta inte är tillräckligt kan ett specialutvecklat kosttillskott vara till hjälp.

Damiana Vital innehåller örterna Damiana, Murira Puama och Ashwagandha, som har använts i århundraden för att stödja kvinnors hormonella balans i klimakteriet. Dessa örter hjälper också till att minska stressnivån och förbättra sömnkvaliteten, vilket hjälper till att kontrollera viktökning och kan leda til att gå ner i vikt i klimakteriet. Damiana Vital är tillsatt med flera vitaminer som stödjer dessa processer i kroppen.

Tillsammans kan dessa ingredienser hjälpa dig att upprätthålla en hälsosam hormonell balans, en stark kropp och en hälsosammare livsstil. Ett kosttillskott som är speciellt utformat för kvinnor i övergångsåldern kan hjälpa till att återställa balansen och stödja optimal livskvalitet under en period då kroppen genomgår stora förändringar. Genom att ta in Damiana Vital i din rutin kan du förbättra livskvaliteten under klimakteriet.

Ett specialanpassat kosttillskott ger dig det bästa utgångsläget för en hälsosam och slank kropp.

Låt inte klimakteriet förstöra vad som kan vara de bästa åren i ditt liv.
Prova Damiana Vital GRATIS* i 30 dagar!

INBJUDAN

Prova Damiana Vital GRATIS* i 30 dagar!

Ja tack! Jag vill prova Damiana Vital GRATIS* i 30 dagar!

Obs: Resultaten kan variera från person till person. Denna webbplats är endast för information och ersätter inte på något sätt en personlig konsultation, undersökning eller diagnos av en legitimerad läkare. Innehållet på denna webbplats är inte för självdiagnostik. Denne produkt är inte avsedd att diagnostisera, behandla, bota eller förebygga någon sjukdom.

Kalla: Effectiveness of a herbal formula in women with menopausal syndrome https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22105039/
Effect of an ashwagandha (Withania Somnifera) root extract on climacteric symptoms in women during perimenopause: A randomized, double-blind, placebo-controlled study https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34553463/